Presentació del llibre TRAUMAS (Niños de la guerra y del exilio), Cornellà de Llobregat 23 d’octubre

L’Associació per a la memòria històrica i democràtica del Baix Llobregat organitza, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cornellà i el Memorial Democràtic de Catalunya, la presentació del llibre TRAUMAS (Niños de la guerra y del exilio) que tindrà lloc el dissabte 23 d’octubre de 2010 a les 19 h. al Patronat Cultural i Recreatiu de Cornellà de Llobregat (Barcelona). c/ Mossèn Jacint Verdaguer, 52.

L’acte de la presentació del llibre Traumas anirà a càrrec de l’historiador Jordi Guixé del Memorial Democràtic i serà conduït per Josefina Piquet, nena de l’exili, excomponent de les Dones del 36 i sòcia de l’Associació per a la memòria històrica i democràtica del Baix Llobregat. Comptarà també amb l’actuació del cantautor Paco Ibáñez.

El llibre “Traumas (Niños de la guerra i del exilio)” té com a finalitat el reconeixement i homenatge dedicat a tots els nens que van patir els horrors de la guerra civil per la sublevació feixista de juliol de 1936 contra la legalitat de la II República Espanyola i molt especialment a la gran majoria d’ells que es van veure obligats, amb els seus familiars, a traspassar a peu la frontera amb França a principi del 1939 davant la caiguda de Barcelona per les tropes feixistes on van ser internats i separats dels seus pares per les autoritats franceses en camps de concentració on s’estima que uns 8.000 van morir de fam, de fred i de disenteria. Els que van quedar en territori francès van patir així mateix les conseqüències de la invasió nazi de la II Guerra Mundial. Molts altres van ser evacuats i es troben disseminats per diferents països del continent europeu o americà: França, Bèlgica, URSS, Anglaterra, Mèxic, Argentina, Colòmbia, Nord d’Àfrica i altres molts països. Avui dia els que sobreviuen tenen edats entre 75 a 82 anys. És prologat per Miquel Caminal Director del Memorial Democràtic de Catalunya i la introducció és d’Anna Miñarro de la Fundació Congrés Català de Salut Mental.

Més informació a: http://www.memoria-antifranquista.com/traumas.html

  1. Encara no hi ha cap trackback.

Deixa un comentari