Franquisme i antifranquisme en la memòria democràtica. València, 30 i 31 de maig de 2011

Què li deu la nostra democràcia, en termes simbòlics i discursius, a l’antifranquisme i què al franquisme residual? Pot una democràcia nascuda d’una transició pactada revisar els termes del pacte? Pot construir-se una cultura política democràtica duradora sobre la base d’aquell pacte? Són molt diferents els nostres dèficits de memòria d’aquells que afligeixen als europeus del segle XXI? Com s’haurien d’afrontar avui?

En el marc del cicle “La memòria a debat”, el Fòrum de Debats de la Universitat de València organitza  una sèrie de  conferències, amb el subtítol de “El dèficit de memòria en la construcció de la cultura política democràtica” que se celebraran dilluns 30 i dimarts 31 de maig de 2011, a les 19 h. a l’Edifici La Nau de la UV.

Franquisme i antifranquisme

Hi intervindran Julio Aróstegui, de la Càtedra de la Memòria de l’Universitat Complutense de Madrid; Jaime Ruiz, president de l’Associació per a la Memòria Social i Democràtica (AMESDE); Alfons Cervera, escriptor; Matías Alonso, del Grup per a la recuperació de la memòria històrica de la Fundació Societat i Progrés; Dolores Sánchez Durá, Fundació d’estudis i iniciatives sociolaborals (FEIS – CCOO); Justo Serna, Catedrático de Historia Contemporánea de la Universitat de València; i Pedro Ruiz Torres, catedràtic d’Història Contemporànea.

Per a més informació vegeu el web de la Universitat de València.

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap trackback.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: