Homenatge a la II República espanyola amb motiu del 80è aniversari. Ille-sur-Têt (França), 17 d’abril de 2011

El dissabte 17 d’abril de 2011 se celebra a la Illa (Ille-sur-Têt, frança) la celebració del 80è aniversari de la proclamació de la II República espanyola, a Catalunya l’organització i assistència és coordinada per l’Associació per a la memòria històrica i Democràtica del Baix Llobrega (AMHDBLL).

80è aniversari Republica Ille Sur Tet

L’any 2011 marcarà el 80 aniversari de la II República espanyola proclamada sense violència el 14 d’abril de 1931, jove República que volia ser germana de la República francesa, com a hereva del Segle de les Llums, de les Llibertats i dels Drets Humans de 1789.

Un ampli col·lectiu d’associacions memorialistes s’està constituint a França i Espanya sota iniciativa de les associacions d’antics resistents espanyols a França, perquè aquesta celebració tingui lloc el diumenge 17 d’abril de 2011 a la població de Ille-sur-Têt propera a Perpinyà. El Consell Regional de Languedoc-Roussillon i el Conseil Général Pyrénées Orientales donen suport a aquesta manifestació.

Serà un homenatge festiu dels descendents de l’exili republicà espanyol a tots aquells que van lluitar i van recolzar la Segona República i els seus ideals universals de llibertat, igualtat i fraternitat.

Tindrà una dimensió altament cultural pel que fa als llaços indissolubles que relacionen la República espanyola amb Lorca, Machado, Hernández, Alberti, Neruda, Picasso, Miró, Casals i tants altres artistes i intel.lectuals. Perquè la música, la cançó, la poesia, el teatre, la literatura van ser «armes carregades de futur» en el combat per a la defensa de la República i el restabliment de les llibertats a Espanya, i per això s’ha format un comitè de padrinatge , amb el títol: «1931 – 1939 – 2011, volem desar Espanya al cor».

Semblant a la concentració organitzada a Tolosa l’abril de 2006 té com a objectiu reunir – en un ampli esperit d’obertura – entre 2000 i 3000 persones, particularment filles i fills de Republicans espanyols refugiats a França, però també els seus amics, al voltant dels últims combatents republicans encara vius.

Les persones interessades en sortir des de Barcelona poden posar-se en contacte amb nosaltres fins dia 5 d’abril al correu electrònic contralaimpunitat@gmail.com i ens encarregarem de sol·licitar places per al viatge a l’AMHDBLL.

Més informació

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap trackback.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: