Concentració Contra la impunitat de la dictadura franquista. Barcelona, 26 de març de 2011

La Plataforma contra la impunitat  promou la concentració cívica unitària “Contra la impunitat de la dictadura franquista. Justícia per a les víctimes i per al jutge Garzón”, prevista pel passat 12 de març i anul·lada per la pluja, que s’ha convocat per aquest dissabte 26 de març de 2011 a les 18 h a plaça Sant Jaume de Barcelona. La mobilització és convocada conjuntament per l’Associació Catalana d’Expresos Polítics, el Centre de Treball i Documentació (CTD), la Comissió Cívica per la Recuperació de la Memòria Històrica de Terrassa, la Fundació Alfons Comín, la Fundació l’Alternativa, la Fundació Nous Horitzons, l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) i la Plataforma contra la impunitat. Aquest acte inicia la campanya “Solidarios con Garzón” que ha començat amb diversos actes a Madrid i continuarà durant la celebració del judici.

L’acte serà presentat per l’actriu Rosa Andreu i comptarà amb les intervencions de Carlos Jiménez Villarejo, exfiscal anticorrupció, Jaume Saura, professor titular de Dret internacional i president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) i Enric Pubill, president de l’Associació Catalana d’Expresos Polítics del Franquisme. A més a més hi haurà les actuacions musicals dels cantautors Lucho RoaDuffy; llegiran cartes i textos l’escriptora Rosa Regàs i les actrius Carme ElíasMariona CasanovasMónica López. Es finalitzarà amb la lectura del manifest ”Contra la impunitat de la dictadura franquista” a càrrec de l’escriptora i presidenta de Plataforma contra la impunitat, Carmen Domingo, i Toni Marín, locutor de Radio Nacional de España-Ràdio 4.

Volem sumar a la causa la malaurada notícia del tancament “temporal” i trasllat del personal del Memorial Democràtic oficialment per l’incompliment de la normativa en matèria de seguretat. Tanmateix tot indica que darrera aquesta decisió hi ha una voluntat política de reduir el Memorial a la més mínima expressió. Per la qual cosa volem deixar constància del nostre més absolut rebuig a aquest tancament que pretén començar a desmuntar la recuperació de la memòria de forma institucional.

Així mateix des del col·lectiu de franconohamuerto estan portant a terme una convocatòria de disseny per a la recuperació de la memòria i per la fi de la impunitat del franquisme, dissenys que podeu descarregar i immprimir des del web http://www.flickr.com/photos/franconohamuerto/sets/72157626141744543/with/5531943603/ i fer-ne cartells, pancartes, etc. per participar en la concentració.

Flyer

Anuncis
    • català emprenyat
    • 24 Març 2011

    Precisament el dissabte a les 20:40h s’emet pel canal 33 el documental ‘Garzón, judici al jutge’ que ahir dimecres va passar TV3.
    ‘Garzón, judici al jutge’: http://bit.ly/fl5Rhi

  1. Encara no hi ha cap trackback.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: