Presentació de la novel·la La Fuga a Barcelona, 31 de març de 2011

El dijous 31 de març a les 19:30 h. a la Fnac de l’Illa Diagonal de Barcelona tindrà lloc la presentació de la novela “La Fuga”, de l’escriptora Carmen Domingo.

Acompanyaran a l’autora l’exfiscal Carlos Jiménez Villarejo i l’escriptora Rosa Regás.

Sinopsi

El 22 de maig de 1938 es va produir la fugida de gairebé 800 presos republicans reclosos al penal de San Critóbal, a Pamplona. Aquest fet constitueix el tema central de La Fuga, una novel·la de ritme ràpid i de prosa àgil, en la qual es plasma la duresa del dia a dia al penal, es descriuen les condicions lamentables en què sobrevivien els presos: els afusellaments de matinada, la fam,  la misèria, la brutícia i els abusos. La desesperació portarà als presos a seguir a Leopoldo Pic en el seu pla de fuga.

Els 2.500 presos que hi havia allí el 22 de maig de 1938 suportaven unes condicions d’amuntegament, malnutrició i maltractaments diversos. Tots van poder escapar aquest dia de la presó però la majoria no va gosar sortir del penal.

Can ser 795 presos que van decidir jugar-se la vida i la llibertat a cara i creu. Només 3 van aconseguir escapar dels soldats franquistes. Els altres o van morir durant la fugida o van ser capturats de nou.

Més informació sobre la novel·la i sobre la fuga de San Cristóbal i els recents enderrocaments en aquest penal, denunciats per Autobús de la memoria com un intent d’emmurallar la memòria.

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap trackback.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: