Recordem-ho tots, recordem-los a tots! Cementiri de Torrero (Saragossa)

El “Memorial de les víctimes de la violència franquista (1936-1946)” al Cementiri de Torrero de Saragossa va ser inaugurat recentment. El Memorial  és una gran espiral formada per plaques en què hi consten el nom i cognoms, l’edat i la data de la mort dels 3.543 afusellats entre aquestes dates a les tàpies del cementiri , llevat de les dades d’aquells que encara avui dia no han estat identificats. El monument recorda així a cadascuna de les víctimes de forma individual i ens permet veure de forma global la magnitud de la tragèdia.

El memorial, dissenyat per l’arquitecte Fernando Bayo i l’artista Miguel  Ángel Arrudi, ha estat promogut pel Programa Amarga Memoria del Govern d’Aragó amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Viudad. És una magnífica iniciativa a imitar per altres administracions que ens permet recordar, retre homenatge a les víctimes i fer-les presents entre nosaltres.

En l’escultura hi ha inscrit el text de Luis Cernuda:”Recuérdalo tu, recuérdalo a otros”.  Així doncs: Recordem-ho tots, recordem-los a tots!

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap trackback.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: