“The Spanish Civil War Memory Project” de la Universitat de Califòrnia, San Diego (USCD) contra la impunitat

L’Arxiu Digital de la Guerra Civil espanyola i la dictadura franquista (Digital Archive of the Spanish Civil War and the Francoist Dictatorship) és una iniciativa de la Universitat de Califòrnia a San Diego, en col·laboració amb diverses associacions espanyoles, com l’ARMH (Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica), l’Asociación de Ex-presos y Represaliados Políticos, la Federación Estatal de Foros por la Memoria, entre d’altres. Amb l’ajuda d’aquestes organitzacions de drets humans, des de l’estiu de 2007 diversos equips d’estudiants de postgrau han gravat testimonis audiovisuals dels militants, els testimonis i les víctimes de la Guerra Civil espanyola i la repressió franquista.

Per tal de donar suport a la demanda plantejada contra Espanya al Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg, l’equip de la UCSD a Espanya que ha recollit més d’un centenar de testimonis ha fet una selecció no només de cara al propi tribunal, sinó també com a mitjà per a mostrar a la societat la manca de tutela dels nostres tribunals, i tractar així de trobar un instrument que davant la societat resulti una mostra senzilla i eficaç d’allò que es vol exposar.

Qualsevol de les víctimes o familiars interessats en aportar el seu testimoni a la col·lecció, han de contactar amb els responsables del projecte en el correu electrònic scwmemoryproject@ucsd.edu.

Per a més informació vegeu el web de l’Audiovisual Archive of the Francoist Repression de l’Spanish Civil War Memory Project.

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap trackback.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: