70è aniversari de l’execució del President Companys, actes de la Comissió de la dignitat

La Comissió de la Dignitat ha organitzat una sèrie d’actes per a rememorar el 70 aniversari de l’execució del President Companys. Aquests, volen ser uns actes solemnes cívics de recordatori i condemna d’aquell crim, demanant que l’estat espanyol faci un acte de restitució solemne envers el President de Catalunya. Seran també un homenatge a totes les persones que perderen la seva vida o patiren la repressió lluitant per la llibertat i per Catalunya contra el franquisme, exigint l’anul·lació de les sentències de la repressió política.

En aquest moment històric els actes tenen un sentit especial de reafirmació del nostre poble com a nació i els nostres símbols nacionals, davant de la sentència del tribunal constitucional que ens nega i menysprea.

Els dos actes propers són:

El dia 15 d’octubre a l’Església de Sant Agustí al c/ Hospital, tocant a la Rambla de Barcelona, a les 20.00 h. Exèquies Cíviques en honor del President Lluís Companys amb la solemnitat que li corresponen com a President del nostre país i que fins avui no se li havien dedicat. En primer lloc l’orquestra interpretarà Madrigal sobre un tema popular de Xavier Montsalvatge, seguidament una sèrie d’intervencions literàries i de cites de persones sobre el fet de la seva mort. Un panegíric de l’historiador Hilari Reguer i per cloure l’acte la interpretació del Rèquiem de Mozart per l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i la coral Polifònica de Puig-reig dirigits pel mestre Carles Coll.

Dia 17 d’octubre la jornada matinal al castell de Montjuïc “Montjuïc canta a Companys”. amb la participació de corals de la Federació d’Entitats Corals de Catalunya del Moviment Coral Català i la presència especial de l’Orfeó Català. Hi participaran vint i cinc corals d’arreu del país més l’Orfeó Català.

D’11 a 12 a cinc llocs del castell diverses corals faran cantades. A tres quarts d’una  es concentrarà el públic i les corals al Fossat de Santa Eulàlia on va ser afusellat. Aquí es farà l’acte central amb un parlament de presentació de l’acte commemoratiu i la interpretació per les corals, dirigides pel director de l’Orfeó Català Josep Vila, d’El Cant de la senyera. La interpretació es farà mentre s’hissi una senyera que es reposarà al castell. La senyera havia esta posada el 1936 pel President Companys, quan aquest va lliurar el castell a la ciutadania. Va ser retirada pel franquisme i ara es vol restituir en homenatge permanent al nostre President. En acabar s’interpretarà El cant dels segadors.

És necessari que confirmeu la vostra assistència als actes, al correu electrònic (secretariat@comissiodeladignitat.cat).

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap trackback.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: