La Fiscalia de l’Estat investiga al Concello de Ferrol, a petició del Tribunal Supremo, per un acord de suport a Garzón

La Fiscalia de Ferrol ha obert diligències preprocessals per a analitzar l’acord que l’Ajuntament de Ferrol, governat pel PSOE, va aprovar el passat 25 de març de 2010 de solidaritat amb el jutge Baltasar Garzón, per tal de determinar si l’Ajuntament ha comès algun tipus de delicte per dubtar de la imparcialitat del Tribunal Suprem (TS) i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

El Tribunal Suprem va remetre a la Fiscalia General de l’Estat la documentació sobre l’acord plenari. El fiscal general de l’Estat, Cándido Conde-Pumpido, després de rebre una comunicació de la Sala Penal del Tribunal Suprem, va ordenar el 29 de juny a Carlos Varela, Fiscal Superior de la Comunitat Autònoma de Galícia, obrir una investigació “per tal de determinar les circumstàncies i la possible transcendència jurídica del fet ” la qual finalment el va derivar a la Fiscalia de Ferrol.

Casualment el fiscal general de l’Estat és nét de Luciano Conde Pumpido, nascut a El Ferrol, i que l’any 1936 fou designat vocal de l’Alto Tribunal de Justicia Militar, cèlebre per actuacions com el procés a la tripulació del mercant “Mar Cantábrico” (causa 50/37) que va imposar vint-i-cinc execucions, entre elles a dos menors d’edat. Durant la dictadura va formar part del Consejo Supremo de Justicia Militar, que va confirmar milers de condemnes a mort.

L’acord del Concello de Ferrol fou aprovat a instàncies d’una moció del grup municipal d’Izquierda Unida indicant la preocupació dels ciutadans per les acusacions de prevaricació versades contra el jutge Baltasar Garzón i expressant la seva solidaritat, i que es pot resumir amb la següent sentència “Produeix indignació i rubor comprovar com en lloc d’animar la persecució dels delictes comesos durant el franquisme contra molts i moltes ciutadans de el nostre país i de l’Estat, es persegueixi a qui intenta contribuir a fer justícia, en el increïble salt que suposa emparar als botxins i abandonar una vegada més a les víctimes”.

Es critiquen aquestes actuacions judicials “iniciades en àmbits de la dreta i l’extrema dreta” que “suposen un pols inacceptable a la democràcia i a la justícia, que no ha de ser emparat pels òrgans de govern dels jutges”. I s’exigeix que “les víctimes del franquisme que varen instar al inici del procediment judicial obert pels crims de la dictadura franquista puguin ser part en el procés judicial”.

En un altre ordre de coses també es parla d’altres imputacions de Garzón en el que s’afirma és una “campanya d’assetjament i enderrocament”, atès que s’està “posant en perill la investigació del cas Gürtel i sembrant un camí d’impunitat per als actualment implicats”.

Podeu llegir l’acord del Ple del Concello de Ferrol al següent enllaç.

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap trackback.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: