Projecció de films i xerrada “Els afusellaments feixistes a El Camp de la Bota i la repressió al Besòs”, 13 de juliol

La Plataforma organitza una projecció i una xerrada sota el títol “Els afusellaments feixistes a El Camp de la Bota i la repressió al Besòs” que tindrà lloc dimarts 13 de juliol de 2010 a les 19 h. a l’Ateneu Adrianenc (c/ Andreu Vidal, 7 de Sant Adrià de Besòs).

Es projectaran el curtmetratge “Els anys del silenci” dirigit per Marcel Leal i el documental “Els afusellats del Fòrum” de Francesc Abad que es complementaran amb una xerrada amb els directors. També comptarem amb la participació de Jordi Vilalta, coordinador del refugi antiaeri de placeta Macià de Sant Adrià de Besòs.

Un indret a la platja, el Camp de la Bota, barri marginal sembrat de barraques fins l’any 89, fou el lloc on s’executaren gairebé  dos milers de republicans entre els anys 1939 i 1952. És de total justícia rescatar de l’oblit aquestes 1.717 persones afusellades en aquest paratge i no permetre que un extermini com aquest entri en el perillós camp de la desmemòria històrica. Tant els films de Marcel Leal i Francesc Abad, com la tasca de Jordi Vilalta en el refugi antiaeri, actuen com a catarsi per a despertar la consciència col·lectiva, per a la restitució de la nostra memòria.

Anuncis
  1. Encara no hi ha cap trackback.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: