Passi de vídeos i conferència “Lo que no quieren que Garzón destape” a càrrec de Juan Miguel Portal, al Forn De Teatre Pa’tothom

Dins del marc de LLUNA VIVENT el dijous 27 de maig al Forn de teatre Pa’tothom (c/ Lluna, 5 baixos, Barcelona), se celebrarà un passi de vídeos i una conferència.

18:30 h. Passi de vídeos: “Caudillo” i “Canciones para después de una guerra”, de Basilio Martín Patiño.

“Caudillo”

“Canciones para después de una guerra”

19:30 h. Conferència de Juan Miguel Portal: “Lo que no quieren que Garzón destape”.

Juan Miguel Portal Olea és sociòleg i professor de la UAB, responsable de l’àrea d’investigació de comunicació política en el màster internacional que organitza aquesta universitat.

Aquell 20 de novembre de 1975, deixava obertes una sèrie de preguntes, d’incerteses i la sensació que tot i ser mort, el dictador, tot seguiria igual, “lligat i ben lligat” com va dir Arias Navarro.

Les organitzacions falangistes dirigides per Adolfo Suárez, el nomenament del príncep Joan Carles com a rei, cap d’estat i cap de l’anomenat “Movimiento Nacional” al qual va jurar fidelitat, van crear un gran desànim al país. Desànim que va poder convertir-se en una altra nova tragèdia de sang, ja hi va haver dos intents: l’assassinat dels advocats al carrer d’Atocha i els fets de Montejurra.

Durant aquells dies d’incertesa la decepció s’aguditzà quan en arribar al poder el rei Joan Carles manté Arias Navarro com a president del Govern… però darrera d’aquesta història oficial n’hi ha una altra, la que no deixen comptar a Garzón.

Per a més informació vegeu-la al web de Pa’tothom.

Anuncis
    • Cristina Vaquer
    • 28 Mai 2010

    M’ha semblat molt interessant la xarla de Juan Miguel Portal, m’ha agradat especialment el seu punt de vista anticlerical i un poc àcrata de la història més recent però soretot el seu àcid sentit de l’humor i els seus jocs de paraules.

  1. Encara no hi ha cap trackback.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: